Een woonkamer ontwerpen: eenvoudige tips en trucs

Als professionele binnenhuisarchitect met bijna twintig jaar ervaring kan ik met zekerheid zeggen dat ik door de jaren heen het een en ander heb geleerd over het creëren van prachtige woonruimtes. Ik heb een diepe passie voor design en vaak zou ik willen dat ik mijn expertise beter op een meer betaalbare manier kon delen (dat wil zeggen: gratis! Laat mij je ruimte voor de lol ontwerpen!) Hoewel dat helaas niet mogelijk is, doe ik graag wat ik kan wanneer ik kan. Ik ben blij om enkele van mijn beste tips te delen voor het ontwerpen van een woonkamer die echt straalt.

Ontwerptips voor de woonkamer

In de eerste plaats houd ik er bij het ontwerpen van een woonkamer altijd van om verschillende lichtlagen te integreren. Gebruik een mix van vloer- en tafellampen, wandkandelaars en plafondverlichting, allemaal op dimmers, om flexibiliteit en meerdere sfeeropties te creëren.

Onderschat vervolgens de kracht van textuur niet – probeer bij het finaliseren van uw stoffen een combinatie zoals fluweel, linnen en wol te gebruiken. De verschillende materialen zorgen voor diepte en visuele interesse.

Foto en ontwerp hierboven: Caitlin Flemming

Foto & Ontwerp: Studio McGee

In aanvulling…

Ik voeg bijna altijd een zwart element toe, omdat ik merk dat dit de ruimte helpt verankeren. Een wandkandelaar, een vaas, een gordijnroede – essentieel.

Bovendien is het altijd een veilige gok om die basis in neutrale kleuren te leggen, en dan is plezier maken met verschillende patronen door middel van kussens en plaids mijn favoriete zet. Op deze manier kun je super eenvoudig dingen veranderen terwijl je smaak onvermijdelijk wegebt en vloeit. (Dit bericht moet worden bijgewerkt, maar het is nog steeds mijn favoriete kussenmengtruc)

Bovendien speel ik, naast de verschillende stoffen en stoffen, altijd graag met materialen. In al mijn woonkamerontwerpen vind je waarschijnlijk een combinatie van hout, metaal, stof en steen. Ik heb het gevoel dat deze elementen rijkdom en diversiteit aan een ruimte toevoegen.

Foto & Ontwerp: Studio McGee

Tenslotte…

Let op de poten van je meubel. Het helpt enorm om een ​​paar stukken met visueel gewicht (dat wil zeggen: laag bij de grond) op te nemen. Je wilt variatie en interesse in poothoogtes, vormen en maten, om een ​​boeiende ruimte te creëren.

Met deze tips in gedachten zou je een woonkamer moeten kunnen creëren die esthetisch, functioneel en uitnodigend is. Hier is een kleine samenvatting om een ​​idee te geven van waar we zouden kunnen terechtkomen met deze ontwerptips voor de woonkamer in de hand:

Wandkandelaar | Bloemenkussen | Streepkussen | Vintage bootprint | Botanische kunstafdruk | Bedrukt vloerkleed | Fluwelen bank | Salontafel | Gestreepte opbergpoef | Oude terracotta pot | Namaak Olijftak


Tochtstopper.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart